VLUCHTELINGENWERK

LIVESTREAM – VLUCHTELINGENWERK NEDERLAND

Video, Motion Design, HAN Opdracht  |  2015

After Effects, Illustrator

Voor het semester AVI (Audio & Visuals for Internet) had ik met 13 anderen de opdracht een livestream van een halfuur op te zetten, te financieren, te promoten en uit te voeren. Dit grote project voerden wij uit voor Vluchtelingenwerk Nederland. Het doel was meer sympathie en begrip kweken voor het werk van deze stichting.

Als concepteigenaar was ik veel bezig met hoe het totaalplaatje van de stream eruit moest komen te zien. Ik heb daarbij meegeschreven aan het script. Tijdens de livestream zelf heb ik me met de boomstick voor geluid bezig gehouden. Daarnaast heb ik één van de drie Motion Graphics gemaakt; de tweede tijdens de livestream. Dit filmpje kwam tijdens de uitzending ter introductie van een medewerker van Vluchtelingenwerk Nederland. De animatie moest een duidelijk beeld geven van het werk dat de stichting doet.

De meeste elementen uit de Motion Graphic heb ik zelf ontworpen, een deel van de objecten zijn overgenomen van de twee andere Motion Graphics. De animaties in After Effects zijn mijn werk.